Bygga hus...

Va gör man av gamla kartonger?? Jo bygger hus... olika modeller beroende på låda ;)

image58image60

Stolt mor!!!

Överlycklig på en sekund!! Världens bästa Elin har för FÖRSTA gången rullat över från mage till rygg!! Med en själaglad och stolt mor blev hon dock rätt paff första gången men sen fick vi testa en gång till så att vi kan visa det för far på videokameran... :)) Mitt lilla pyre..
Ojoj va stolt ja e. Igår va livet skit och gå hemma men idag trots munsår och finnexplosion på ryggen så kunde ja inte varit mycke lyckligare!! Vårt lillla gull som verkligen hatat att ligga på mage verkar nu tycka att det är toppen så nu lär Smulan få lämna tillbaka babygymet igen... (hon har tagit de i beslag nån vecka..)

image55

Igår va vi och handlade.. eftersom jag snart får panik av att gå hemma så va vi tvugna till att hitta på massa (dock har ja ju ändrat uppfattning idag... om jag jobbar så missat ja ju alla framsteg.. de vill ja ju inte). Iaf så åkte vi till Svedala och skulle kolla in outleten.. skulle inte handla bara titta.. SURE!! De vet ju ja hur man gör..hmm.. sååå mycke fint till gumman!! Blev förälskad i en kanonfin kofta.. danskdesign och sååå superduper söt men ja tyckte att det va mycket och lägga 300:- på en kofta som hon strax växt ur.. så det blev en billigare variant av kofta och en mysig tröja... Berättade för mormor att vi hittat koftan så nu ska vi nog snart köra dit igen ;)) Hehe...  Hon har redan börjat tänka på julklappar och ja pekar gärna....

Bjuder på fler bilder av min duktiga tös idag på begäran utav farmor....

image56
På promenad... gäller å ha massa myskläder på då...

image57
Snackar taktik med Snutte innan vändningen...

Ruth Elin Carina

Ja igår va det dop för lilla snäckan hennes fullständiga namn kan ni ju läsa ovan.. Detta va värre än när vi skulle gifta oss. Både Jonas och jag va nervösa när vi närmade oss kyrkan. Men det gick som sagt kanonbra. Vår lilla älskade dotter va så snäll och enda gången hon blev lite ledsen var när prästen la henne på rygg till dopfunten...men där får han skylla sig själv ;) Hon tycker ju faktiskt inte om att hamna i liggande läge...
Och jag är evigt tacksam till att jag har en sån underbar familj som jag har. Utan dom hade den inte blivit någtot dop känns det som. Mamsen har ställt upp till 1000% (å hon har ju aktiverat papsen :)) och sen kom ju förstärkningen från Hbg i lördags och hjälpte till! Och även Tobbe har haft ett finger med i spelet....
Ja som sagt EVIGT tacksam!!

Och vilka underbara presenter gumman fick..  funderar på och sno åt mig lite själv, hehe..
Tusen tack igen till alla som kom till Elins första stora fest!!
Ni tog musten ur henne.. hon orkade inte äta sitt kvällsmål så trött hon va.. hon bara skrek sen somna hon som en stock när jag la henne i sängen. Lilla sötnos!!

Idag har vi hunnit med en promenad i det fina vädret och att diska lite.. Får väl se vad vi mer orkar med.. Så skönt och bara slappa nu!! Inga krav och inget tvång.. Enda vi har e att imorgon kl 10 ska vi va på bvc å lära oss om smakisar.. Elin är ju stor flicka nu så hon ska börja med smakportioner.. :)

Bjuder på en sockersöt tjej på promenad....

image51
image52
image53

Vardagslyx....

Ja tänk om man en gång skulle kunna gå på toa ifred, duscha i lugnan ro, baka, pyssla och STÄDA!!!! Visst de e underbart med barn de säger ja inget om och att vi fått en otroligt snäll tjej sticker ja inte heller under stol me.. men man saknar ändå de stunder när man kunde ta allt i sin egen takt.. som tex toabesök.. att ha Elin i famnen e inte så lätt alla gånger och babysittern är ingen favorit... och ha henne i spjälsängen skrikandes e hyfsat stressande..

gnäll gnäll gnäll och här kommer lite till...
Vädret... ojojoj va ja längtar efter regn!!!! Massa regn... Elin blir helt jäklig när det är klibbigt ute!!! Inget som faller gumman i smaken... I 3 dar nu har hon bara gnällt. Underbart med barnvakt som slutar kl 14 så man kan få något gjort.. fast istället är det ju barnvakten som inte får något gjort... men tror inte att hon misstycker allt förmycke...

Behöver ja berätta för er att ja vissa dagar saknar jobbet...


Min underbara väckarklocka

Vi har verkligen fått världens gulligaste och mest underbara barn!! Kl 20.30 får hon dagens sista mål och kl 08.30 så vaknar man av joller och sen när man vrider på huvudet så får man världens leende tillbaka :)) Tänk att vi fått ett barn som också gillar att sova länge.. helt otroligt!! Det här med att de skulle va jobbigt och va småbarnsförälder vet jag inte om ja håller med om... Däremot så är ju snäckan då vaken mycket om dagarna istället så jag får ju inte mycket gjort, bara en massa mys :)))

Auktioner och jag går verkligen inte ihop!! Djävulen i mig vaknar!! Igår så va de då ett par jättefina benetton jeans till gumman som såldes.. helt oanvända... visst ja hade ett maxbud i mitt huvud.. lägger in det och vinner inte :((
Grrrrr.. tankarna far runt i skallen.. den som lagt högsta budet ska minsann inte få dom.. visst lägger in lite extra och JA!! ja vann.. helt sjukt!!! Sen går man iväg från datorn och känner att ja där fick han/hon.. men själv har man kanske lite dåligt samvete eftersom man lovat Jonas att inte handla mer.. hmmm... Jaja nu får snuttan ett par fina jeans iallafall.. haha!!

Tältjakt!!!

Denna underbara helg har enbart gått åt till att jaga partytält inför söndagens stundande dop... Och ja kan berätta att ALLA e på jakt efter sådant tält!! Ägnade lördagen åt att fara runt som en idiot i Ystad.. Nä inga tält, men jag hittade en massa fint till Elin.. vilket egentligen inte behövdes, men shoppaholic som jag e så kunde ja inte låta bli... Så nu har snuttan fått en dunväst oxå som hon säkert kommer till att använda flitigt.. hehe ;)

Ja åter till tältet så började jag min sköna söndag åt att ringa runt till olika butiker men nä inga tält... sen blev jag trött på att vänta så jag såg Malmö som ett säkert kort... fanns ju 3 st jysk butiker, bauhaus, hornbach, harald nyborg och en massa andra butiker som verkade lovande... hmm.. nä det enda vi hittade i Malmö va en Labanmössa till Elin (denna gången mormor som inte kunde låta bli). Ringde till Jonas trött och uppgiven och sa ring Helsingborg.. sagt och gjort.. och JA äntligen ett tält!!! Snabbt som attans in i bilen och gasen i botten till Hbg innan dom stängde butiken... Puh vi hann!!! Sen skulle detta lilla nätta tält in i vår stora mondeo... Ja 2 virriga hönor som ska försöka lasta.. tryck och stäng :)) Riktigt genomtrötta efter en hel helgs letande så åkte vi nöjda hemåt igen... Och jippi!!! 45 minuters kö på E6:an va ju precis va vi ville avsluta helgen med... så nu säger ja gonatt och på återseende!!!

Skön kväll med Tattoo

Va rädda för regnet men det kom som tur va aldrig, istället kikade solen fram och hälsade på en kort stund. Det blev en väldigt lyckad kväll. Alltid trevligt med evenemang oavsett vad vi e på tycker jag... Funderade ett tag på att ansöka men sen kom jag på att man inte får skratta och då kom jag på att de inte va någon bra idé. Hade ju inte kunnat hålla masken en sekund om jag inte hade varit riktigt arg på Jonas (- vilket händer!!)

Snuttan fick vara hos mormor och morfar med sina kusiner och det verkar ha tagit musten ur henne. Hon va trött redan när hon vaknade imorse så nu sover hon sött igen. Vilket då innebär att jag kanske borde passa på och städa lite men istället gick jag ner och bloggade..hehe... vilken diciplin man har...

Idag kom mitt 2:a fynd hem från tradera.. ett par vantar till gumman... haha Jonas hotar med att spärra internet... men nu e det baaaaara ett par hush puppies som ja ska ropa hem också sen kanske jag e nöjd ett tag framöver.. :))

GRAVIDCHOCK!!!

Hahaha nu rusa era hjärnceller iväg va?!! Nädå här e inga fler bebisar på gång än.. Det är en bok som jag precis har läst ut :) En bok med humor och jag tror att alla som varit gravida (eller är) kan se sig själva i den här boken.. allt man oroar sig för och allt man längtar efter... Men den slutar så knäppt!! Man vill ju veta vad dom får för en bebis och hur dom kommer till att hantera situationen... hoppas det kommer en uppföljare annars blir ja knäpp!! Grymt irriterande!

Sen jag och mina tvserier.... Ojojoj igår va det "What about Brian". Nån som följer den mer än jag? Ja iallafall så när gårdagens avsnitt va slut så kom jag på mig själv att jag satt och log med ett brett leende... Kändes verkligen som att det va någon jag kände som jag blev glad för.. Det va ett lyckligt avsnitt och jag blev varm i hela kroppen.. Sjukt men sant - mina sanna vänner är dom på tv!! Hehehe.. nä riktigt så illa är det faktiskt inte!!

Ikväll ska vi på Tatto i Ystad. Fick det av mams och paps i julklapp. Ska bli trevligt bara det inte regnar!!

Hittade förresten ett gammalt kort på hur framsidan av huset såg ut innan...

image47image48

Lite har här allt hänt!!! Hehe...


Äntligen...

Ja äntligen kan man faktiskt säga.. denna olidligt klibbiga vecka är över!! Nu är det normalfint väder igen och Elin mår bra och äter igen och mitt huvud klagar inte heller längre!!

Mitt fynd är nu hemkommet.. jättefina skor!!! Helt otroligt, men grymt farligt!! Nu har ja fått blodad tand så nu kanske ja lyckas bjuda hem ett par skor till idag till snuttan.. hehe.. Jonas lär INTE bli glad, men ja skickar honom till Fru M... hennes fel alltihop!!

Just nu så är Elin i den åldern då hon blir väldigt arg på sig själv för att hon inte kan sitta själv... hon kämpar å kämpar men bara huvudet som lyfter sig.. Åh guuud va arg hon blir!!!! Sen det här med att ligga på golvet eller sitta i sittern - inte alls popis.. bättre man skriker lite så plockar mor eller far upp en istället så man kan sitta i famnen!!

Nä nu måste ja kolla lite auktioner!!

Första vaccinationen :((

Fy å blä säger ja!! Ja som själv hatar sprutor va idag tvungen att köra med Elin till bvc för sin första spruta. Stackars liten... Allt gick bra med vägning å mätning vilket det brukar göra, men idag var det en annan sköterska vår ordinarie firar tydligen semester ;) Men en när sprutan skulle tas så va det inte lika kul längre. Stackaren blev helt förtvivlad och Elin som inte brukar gråta så fy säger ja.. gjorde ont på allamöjliga ställe på mig med!! Hela min mage bara knöt sig. "Stackars barn va har ja utsatt dig för"
Får se om hon blir trött och allmänt gnällig ikväll med eventuell feber.. Usch!!

Snart ska ja ner å få mina fötter snygga :) Ska bli så skönt så skönt!! Hört att man dessutom får kaffe å kaka där hehe...

Nya datorn har kommit och jag har fått en vit snygg plattskärm... sen snodde ja de nya högtalarna också tyckte att ja va värd dom!! hehe.. Jonas får ta dom slitna fuuuuula så tar ja de snygga svarta!!

Igår vann ja min första auktion på tradera.. (tack för de Cicci att du lockat in mig i de träsket :)) Ett par jättesöta skor till gumman för 13:-!! Helt otrolligt!! Får väl bara se om ja nu får dom också.. alltid misstänksam mot andra människor..

image45
Fina va?? Hoppas dom bara kommer hem...

Jonas semester slut!!

Länge sedan den här bloggen uppdaterades så det är väl på tiden. Har hänt en hel del!! Dator & tv har blivit nerflyttade till källaren vilket innebär att vi kunnat börja på Elins rum och det är dessutom klart!! Ja lite detaljer som inte e på plats så ja har inget kort på det än men ja lovar att det kommer är så grymt nöjd med de!! Cremegula väggar och en rosa fondvägg... Sen pricken över i:et är nalle puh bården!!! Såååå fint!!! Och Elin hälsar också att hon är väldigt nöjd!!

Sen har staketet kommit upp.. Jonas fick väl lite panik att han inte skulle hinna med det på semestern men vi fick ju hyfsat väder ons, tors, fredag så då kom det på plats och fint blev de!! Så lite som gör de... nu tror man ju att man e osynlig på framsidan och skulle myckeväl kunna sitta där å fika... Sen e ju inte katten så smart heller (vilket vi e glada för...) trots att staketet lyfter från marken så att hon skulle kunna springa under så ställer hon sig bara och tittar mellan ribborna.. :))

Elin har haft pyjamasparty hos mormor och morfar igår för att Jonas och jag va på fest.. Usch det gick bra och lämna henne ibörjan men nu när hon börjar bli mammig så e de så svårt!! Lilla pyret!! Ska strax springa bort och hämta hem henne, lite tomt i sängen utan henne.. fast Jonas tycker nog att det är skönt för hon brukar sparka honom i huvudet på morgonen... och idag e kanske inte det så lyckat.. hehe.. tror att han redan har lite skallebank...

På torsdag är det dax för första vaccinationen för Elin.. usch inget kul!! Har laddat med alvedon så ja e förbered om hon skulle bli sjuk av de!! Och sen på eftermiddagen så ska några kilo försvinna från mig.... Ska nämligen på fotvårdsbehandling!!! Och när hon filat klart mina fötter så har ja säkert gått ner lite kilo :)) Hehe... Ska bli så skönt!!!

Nä nu längtar ja efter mitt lilla hjärta så det blir mer skriva en annan dag... Ska försöka bättra mig igen ;)

image42
Så snyggt!!!

image44
Så skönt å sova middag i eget rum....