Blir så trött!

Nu är de ju dags att bli lite prismedveten igen när man har tid till det och verkligen orkar bry sig! Men fasen va trött ja blir!!! Det hela började väl egentligen när vi va ute och handlade julklappar.. Vi va på mediamarkt i Malmö å handlade en julklapp senare på dagen hamnade vi i Lund på Nova och även där ligger ju mediamarkt.. Julklappen som vi köpt på SAMMA kedja va 50:- dyrare i Malmö än i Lund!! Sjukt - detta fick dom även veta.. så ja fick mina 50:- i mellanskillnad :P
Idag va jag tvungen att åka å handla och för att variera sig lite åkte jag idag till kvantum i Hörby istället för i Sjöbo.. Återigen SAMMA kedja men helt olika priser!!! Det lär dröja innan ja styr kosan mot Hörby för att handla så kan ja säga... Ja e helt förvånad!! SAMMA kedjor borde väl ha samma priser?!? Ja fattar om de hade varit Ica nära eller Maxi.. men båda är kvantum och i julas så va båda mediamarkt...

Sen en annan sak ja kan tipsa om - KOLLA ALLTID KVITTOT!!! Har på kort tid blivit "lurad" 3ggr... Alla gångerna har dom skannat in en vara flera gånger än va ja handlat... Idag gällde de en back läsk som helt plötsligt blev 2... Gick å klaga och fick mina pengar tillbaka!! De må va att ja e gnällkärring men ja e fan trött på att de inte blir rätt!! Ja e en människa som alltid tror gott om andra människor (vilket ja iofs blivit bränd på några gånger - typ rätt ofta...) men när sånt här händer gång på gång så blir Annika SUR!!!

GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHH!!!!!


Vilken dag!

Ingen kan väl ha missat att ja inte ska jobba på lääääänge!! (om de inte e akutbehov...) Och denna vecka är en "mor och dotter mysarvecka" dvs Elin är hemma från dagis då ja ju har semester nu innan havandeskapen... Och idag har vi verkligen haft en toppendag!! Åt frukost i lugn och ro, sen målade nån hela sin säng röd med vattenfärg så den andra personen fick lite extra arbete..., därefter lite tvmys innan vi satte igång och baka. En liten promenad i de finfina vädret hann vi oxå med innan Elin ville till mormor (vilket passa perfekt så ja kunde laga mat i lugn å ro :P )

Har en helt underbar dotter när hon är på rätt humör (och ja me..) Så go å hjälpsam!!

Kolla så fina bullarna blev (Dessutom är dom goda!!!)


Hallonmuffins, vaniljmuffins och kanelbullar


Bagarmästaren


Efter bullbak måste man bada


Mys i soffan...

Japp de va de som ja tänkte mig igår med en bra film... Filmen jag såg va "The Reader". Fått jättebra kritik. Och som vanligt går man ju på den lätte.. Jag va inte ett dugg impad.. tyckte mest att den va seg.. eller kanske djup... ja va iaf inte alls på de humöret igår så de va en besvikelse..
Jonas gjorde rätt i som inte ville se den - han hade somnat efter 10 min e ja rädd för =))


Tråkigt å stryka?

Kolla då in de här.. lite lyx får man ju ha när man sliter me tvätten..

Champagneglashållare
Champangehållare till strykbrädan



Tänk va dom kan komma på!! Inte nog me de dom ska ha 6000:- för den me... (Undra hur många flaskor som följer me då...)


STOOOOR dag!!

När Elin vaknade i morse hade vi planerat en liten överraskning för henne... Lunch på McDonald sen bio (Spöket Laban)!! Elins första biobesök och OJ va hon e lycklig idag. Först vet man inte vad man egentligen ska på.. sen kommer man dit...massa folk och handlar stooor popcorn...sen kommer man in i salongen, får sitta i en egen skön biostol och har en stooor tv framför sig (viktigt att allt är stort :P)
Hon va minst sagt uppspelt och tyckte allt va toppen. Blev dock lite rastlös när inte mor eller far kunde sätta igång filmen.. men vi förklara att farbrorn som satte igång den va på toa.. Då va de ingen fara för Elin kunde fixa =) Detta sa hon högt så dom som satt bakom oss hade svårt å hålla sig för skratt =)

Så detta har varit en riktig toppen dag på alla sätt.. Inte minst för Elin, fast ja tror att vi andra 2 njöt minst lika mycke....


Lunch på McDonald




Lite smått förvirrad..Undrar va hon egentligen ska på...


Spännande..


Äntligen inne..


SEN DOG KAMERAN...NÅN SOM GLÖMT LADDA BATTERIET...


Så va de avklarat!

Igår va jag med Elin på hudkliniken i Simrishamn. Anledningen var att vi ville ta bort den utväxt hon har på kinden. Men konstatera ganska snart att den får sitta kvar tills hon är lite äldre om den inte har den goda smaken att försvinna. Det är tydligen en körtel som satt sig på utsidan, så den är full me blodkärl. Och det händer att blodkärlen drar ihop sig så att körteln skrumpnar... Skulle vi ta bort den på henne nu krävdes kirugi och med det kom en nedsövning.. ALDIG i livet att ja (eller Jonas) söver ner vårt barn för en sån struntsak!! Det kan ju komma de läget när man inte har nåt val, men inte för en "skönhetsoperation"!!!

Idag har jag varit på glykosbelastning. Det går till så att du inte får äta något sen kl 24.. sen vaknar du hungrig och törstig, ser på när resten av familjen mumsar i sig sin frukost... Åker halvt yr ner till Mvc där du får en delikat grogg blandad... ½ liter sockerlösning!! Mmmmm mumma... Inte precis de man längtat efter.. Törstig va man innan å de blir ju knappast bättre! Sen ska man sitta å vänta i 2 timmar för att sen kontrollera sockret.. Underbar start på dagen!! Tur att man efter de kan köra hem till pensionärerna som dukat upp en stor goooood frukost till en!!! Men som sagt nu är det över... Skönt!! Och alla värde va bra, dock behövs lite extra järnintag så de får vi fixa.

Ytterligare en GLAD nyhet är att min underbara chef gav mig ledigt nästa vecka!! Så mitt njutade kan börja redan på måndag (om nu den j*vla förkyldningen kan ge me sig så ja skulle kunna få luft igen) UNDERBART!!!

Flitdag

Trots huvudvärk som verkligen inte vill ge med sig och den jävla envisa förkyldningen som gör att ja inte kan andas... Drygt!!

Men iaf så har jag varit riktigt duktig idag.. måste få berömma sig själv!! Städat tvättrummet, sorterat bort massa gamla gardiner som ja tydligen en gång trodde ja skulle hänga upp igen... plockat undan å dammsugat/moppat källaren och bakat källarfranska.. Men nu e ja dööööööööööööööööd... När man väl e uppe i de så går de väl hyfsat men nu efter att ha hämtat lillan på dagis.. Fy fasen!! Skalat potatis till middagen men nu blir de inget mer.. lillan e nöjd me musse på tvn och ja kommer troligtvis att slumra lite bredvid..


YES!!!

Havandeskapen är beviljad =) Vilket är en jäkla tur för redan nu så är orken noll och magen 10 km stor.. Att ja redan väger 5kg mer än ja någonsin gjorde me Elin kan ju ha en viss påverkan till varför denna graviditeten känns tyngre och att ja nu dessutom åkt på en bautaförkyldning som sätter ner andningskapasiteten hjälper inte heller till.. men den som väntar på nåt gott... Och som sagt - om 2 veckor kan ja bara koppla bort all ångest och bara njuta!! Å de e precis va ja tänker göra!! Njuta av att bara vara... Njuta av Elin... Njuta av vänner... Njuta av att pyssla i hemmet... Njuta av min trötta make när han kommer hem från jobbet... Oj va gött de ska bli!!

Idag har Elin varit å fått sin 2:a spruta. Hon va verkligen jätteduktig!! Först fick vi vänta i ca 45min - hon sa inte ett knyst bara satt i knät å kolla på dom andra barnen, sen kom vi in satte oss ner och poff så fick hon sprutan i benet - sa ingenting... kollade på "mesen" som satt bredvid å grät å skrek, sen fick hon ett klistermärke med Bamse på och så gick vi ut igen... Snacka om att man är grymt stolt som mor när man har en sån underbar dotter!!! Efter de körde vi å handla.. båda trötta men oj va bra de me gick!! Kan tacka Kvantum för självskanning.. de underlättar lite när Elin får hjälpa till å "skjuta" - inte lika lätt å bli uttråkad då..

Nu är det äntligen fredag kväll (säger ja som varit sjuk hela veckan å har en veckas sjukskrivning kvar)... Ska försöka va lite social men de verkar tveksamt..

Hur man gör för att få nåt nytt...

Man slår sönder de i ren frustration... Visade Jonas en snygg kaffebryggare i mellandagarna och igår hade Jonas tålamod noll (dvs allt va piss..) så han banka till kaffekokaren vi har så benet gick av på den.. den funkar men e lite vinglig.. Tror dock han gjorde de bara för att kunna köpa den andra med gott samvete..

Äntligen..

..är min/vår kamera hemma igen!! Konstigt att man känner sig handikappad utan den, men så har de varit iaf.. Glömde den i Helsingborg på trettonafton och ojoj va mycke man skullat fotograferat dessa dagar. Men så idag kom kära mams förbi å lämnade den =)) Oj va skönt!! Den gamla kameran har vi kvar, men det knastrar väldig i den när man trycker på knapparna å vissa luckor går inte att öppna klockrent.. De e de som händer när kameror dricker cider - Inte å rekommendera!! (om man då inte vill ha en ny.. )

Annars e de väl som de e.. det ena efter de andra drabbar en gravid människa.. Just nu har ja åkt på en infektion å ska till läkaren igen i eftermiddag.. Visst e livet ljuvligt?!?!?! Vc tycker väl de iaf - dom har ju fått en stammis.. Jobbet däremot är nog mest trötta på mig å ja själv har bara börjat skratta åt allt.. finns liksom inte mycke mer å göra!! Hoppas dock som sagt på havandeskapspenning from 4e feb.. Annars får väl stackarna på postverket dras me mig 2 månader till.. Coolt om vattnet skulle gå i postbilen.. undra va de skulle kosta å sanera :P

Elin har sin sista "lovdag" idag å hon njuter till fullo.. vi har lekt me lera å byggt pussel (som hon förövrigt e grym på!! 15bitars utan problem!! ) å nu kollar hon på favoriten musse.. å när ja ska till läkaren så ska hon bli bortskämd hos mormor å morfar!! Lyxdag!!

Jonas jobbar i kylan å va allmänt trött på allt när ja prata med honom för en stund sen.. Nackdelen me postyrket - jobbigt som fan på vintern å gött på sommaren..

Lite bilder från min älskade kamera kommer här....


Nyår firades hemma i lugn å ro.. så skönt efter en stressig jul!!
Förrätt: Thaisoppa me kyckling
Varmrätt: Ryggbiff, potatisgratäng, smörstekta champinjoner, vitlöksdressing och sallad
Efterrätt: Glass me varma hallon
YUMMI!!!!









Sen har vi givetvis hunnit me lite pulkaåkning.. vissa lite smidigare än andra....











Åsse lite bilder från trettonafton. Traditionsenligt bjöds det på macka med matejsill till förrätt, grillat till varmrätt och glass me jordgubbar till efterrrätt!!








Dagens tips

För en tid sedan när vi va på Ladies night så fick jag upp ögonen för RFSUs sortiment på apoteket.. Den gången gällde de intimrakning.. rakkräm och antiprickkräm blev de då.. Och dom har varit super!! Mycke bättre än rengöringskrämen för leksaker som man kan köpa på sexpartyn som sägs motverka röda prickar..

Och idag köpte ja tvålen.. Den e super!! Känns riktigt fräscht!! Så tjejer.. bege er till apoteket eller välsorterad livsmedelsbutik å handla!! Lovar att ni inte blir besvikna!!!


Måste hitta..

julklapparna...

Igår kom Jonas hem med sitt "presentkort" som han fått av posten i julklapp. Och på detta kort fanns det givetvis julklappar... Elin tog/ryckte kortet från Jonas å börja med sitt mantra för dagen som då blev - måste hitta alla julklapparna... Efter ett tag rynkade hon pannan åt Jonas (typ som fattar du inget) å säger återigen - måste hitta julklapparna trädet.. Alla julklapparna trädet..
Jonas å ja tittar lite förvånat på varandra innan Jonas tillslut konstaterar att Pippi hon hänger ju sina klappar i trädet.... HAHAHAHA!!!

Kanske nåt å tänka på till årets adventspaket att hon ska klättra upp å hämta dom i trädet =) Goa unge!!


-15

Så kallt va de imorse när vi vaknade... Fy för tusan!! Vi sydlänningar e inte vana vid den kylan... Ugha... Att sen inte huset är byggt för värmepump hjälper ju inte till. Men på me elpatronerna och värmen stiger något iaf inomhus... Nu sitter vi här i källaren me värmeljus å varmfläkt. Ganska mysigt faktiskt :P

Dagen blev dock ingen röjar dag... Jag har känt mig allmänt sjuk.. Trodde ett tag ja fått lunginflamation, men den gick över =)) Haha... men förkyldningen har verkligen gjort sig påmind idag. Tur att ja har 2 dagars semester nu så ja kan ta igen mig när "slavdrivaren" jobbar...

Stora rummet där uppe är iaf istortsett färdigt - ja alltså me nya möbleringen.. måla om å så får vänta några år till :P Inte riktigt trötta på de andra än. Så nu är det dags för projekt källare.. Spännande å se om de blir som bilderna man har i huvudet...

Ha en skön söndag!

Vilken start på 2010...

Min make tar musten ur mig!! Å de e inte allt för vanligt.. brukar va tvärtom.. Igår städade vi alla skåpen i köket.. tog hela dagen. Det blev en sopsäck me skräp å 1½ flyttkartong att sälja på loppis.. Idag tog vi oss sen till IKEA för att handla ett vitrinskåp till.. det blev de å massa annat! Bla ny klädsel till våra stolar, nya grogg-, öl-, snaps- å dricksglas, nya muggar, överkast till gästsängarna och givetvis värmeljus =)) Kan berätta att skånigarna har inga pengabekymmer... kändes som hela skåne va på IKEA idag.. shit me folk. Har verkligen aldrig sett så mycke folk där och ja som trodde att de skulle va lungt idag.. Tur att lillan självmant valde att stanna hos mormor och morfar annars hade de varit tortyr för henne...

Imorgon väntar en ny dag me sysslor.. tydligen städning av källaren.. Hjälper att man har ett lockbete för att få igång Jonas tydligen!! Har lovat att när vi fått ordning på källaren - dvs tvrum och nya lekrummet så ska han äntligen få sin nya tv som han tjatar om. När han nu äntligen fått sitt ps3 så e de väl klart att han måste börja tjata om nåt nytt... de e väl så barn funkar eller?!?!

Oavsett så är det en grym start på 2010!! Hoppas bara att de håller i sig till viss del resten av året me...