Nu har vi fått ett datum :))

Japp med posten idag fick vi exakt besked när vi ska bli föräldrar... Känns väldigt märkligt, men nu kan vi börja planera på riktigt. Och dagarna dom bara rullar på. Igår va det vattengympa igen och sen på kvällen så va vi på vår första föräldraträff. Hinner va med 2 ggr.. hehe... men vi va välkommna efteråt oxå. Men de får vi väl se då. Trevlig grupp iaf. Imorgon ska jag till barnmorskan igen på rutinkontroll. Blir kanske sista gången de med va vet ja. Det börjar ju dra ihop sig iaf. Det exakta datumet tänker ja inte sätta ut här utan de får allt bli en liten överraskning... Får ju försöka överraska det lilla vi kan.

Måste bara berätta att inställningen till kjesarsnitt e väldigt konstig.. Ja inte hos mig e helt inställd på detta nu och jag är inte det minsta ledsen för att ja inte får uppleva det andra denna gången.. Kommer kanske fler..
Men hos andra som väntar barn så e de inte accepterat att man tycker att de e ok med kjesarsnitt. Mycke märkligt.. "Åh va tråkigt för dig", "E du inte avundsjuk på oss som sitter här nu och har huvudet neråt", "Usch e du inte rädd för smärtan" och "Stackars dig som inte får uppleva det hela med förlossningen. Funderar du inte på att föda i säte"... Ganska vanliga kommentarer som jag fått... Men blivande mammor e en knepig sort. Det är ingen annan som gör rätt bara man själv.. och visst så tycker kanske många om mig med, men när man berättar att man tycker att de ska bli rätt skönt med snitt så blir man lite grann utfryst.. Äsch... ja e nöjd och de e väl de som e viktigast.. Och haha vem vet dom kanske får akutsnitt och då kan dom komma och snacka sen om vilket som e bäst.. Planerat eller akut.. haha... Skadeglädje.. ;-)


Bilder på senaste renoveringen kommer här nedanför... Nu ska vi bara "inreda" lite oxå...

Nedanf?r trappan efter renovering 2


Nedanf?r trappan efter renovering 1

Nu e de till att möblera tvrummet där nere. Kommit underfund med att det funkar så länge till vintern komer igen och man känner för att va inne. Nu kommer ju bebis och det fina väderet då vill man ju va i trädgården... Och när tvn och datorn fått flytta ner i källaren så kan ja äntligen få börja på barnrummet!! Lääängtar så.. har mina ritningar i skallen.. och oj va bra de blir. Haha.. brukar ju inte riktigt se ut som i skallen när de e klart men vem vet...

Bebis...

Va hos barnmorskan igår och fick konstaterat att bebis fortfarande ligger i säte. Tråkigt men sant... BM ringde direkt till Ystad för att boka tid så på fredag åker vi in för ett vändningsförsök. Låter lite läskigt och framför allt låter de som de kan göra ont och smärta e ju inget ja förknippar med gravivitet.. Hmpf..
Ja va ska man säga hoppas de går bra. Och ivärsta fall kan vi bli föräldrar redan på fredag, eftersom detta kan sätta igång förlossning. Hehe kul och höra.. Känns ju verkligen som vi e beredda på de.. När ja kom hem igår och såg hur rörigt vi har de i vårt lilla hus så kändes de inte riktigt rätt om man säger så. Men risken e nog rätt liten, men den finns. Ska in till Malmö idag och köpa bilbarnstol - måste ju ändå ha den förr eller senare.

Nedanför trappen är nu klart!! Jonas la silikonen igår så nu e de fix färdigt för att flytta in skrivbordet och sen ska ju datorn ner också, men ni vet att den e rätt helig så det är den sista vi flyttar från övervåningen... Hehe...
Bilder på detta kommer när ja får tid till det.

Nä lite vila nu innan det är dax och åka till stan känns det som. Ha de gott och håll tummarna på fredag!!

Ullared

Igår va vi i Ullared, jag och mamsen. Tänk va man kan shoppa.. hehe.. ändå tyckte ja att ja höll igen. Skulle kunna handlat massor speciellt till bebis men vi har ju faktiskt det mesta just för tillfället.. Det enda som vi saknar som faktiskt behövs med det samma nästan e bilbarnstol, men det har jag sett en som jag vill ha.. Jonas kommer som vanligt inte ihåg vilken de va...
Va inte särskilt mycke folk igår inga köer ens ut ur butiken väldigt skönt!! Enda nackdelen va att de va superjobbigt och gå där som höggravid!! Inget och rekommendera. Mina fötter dom värkte konstant så efter ett tag fick ja gå och byta skor till mina sandaler som jag som tur va va förnuftig och ta med. Blev lite bättre men idag är dom helt förstörda.. Har så ont och är så svullen att knappt sandalerna går på...

Smulan har varit hos farbror doktorn idag och fått spruta. Det är inte alls roligt om ni frågar henne. Transportburen gick bra och gå in i men när bilen börjar rulla e de inte lika kul, och när vi sen kommer fram till vetrinären och ska gå in då protesterar vi högt! Och Smulan e inte den katten som låter i vanliga fall så de va helt klart en markering på att hon kände igen sig... Det är ju trots allt bara 4 månader sen som dom kastrerade henne...

Sen har jag varit och blivit snygg i håret.. hehe.. ja klippt topparna iallafall känner mig riktigt vårfräsch.. eller ja förutom mina fötter då och att inga roliga kläder passar längre.. men de e ju så de e..
Och ut av allt detta kommer det ju snart ett underbart litet pyre! Och ska man tro på oddsen så ser det ut att bli en flicka, många som tipppar de... Men vi får väl se den som vågar satsa på pojken kan ju tjäna massa ;-))

Ha de gott i vårsolen!!

Glad påsk!!

Ja jag börjar med att säga Glad påsk till er alla!! Och till er som saknade mig på blåkulla kan ja bara säga att kvasten orkade inte lyfta ;-). Idag har jag haft så ont i min mage hoppas att det är för att bebis vänder sig!! Det ska tydligen kännas rejällt så man kan ju hoppas :))

Igår va vi i Hbg och firade Åsa. Mycket trevligt och med gooood mat. Speciellt potatissalladen som jag tror va hemmagjord... Mums!! Och idag ska vi upp till mams och paps och äta lite påskmiddag.. Och jag har lagt in egen sill!! Första gången i mitt liv, hoppas det går och äta.. gjorde en liten tabbe bara, så eftersom jag tydligen inte kan läsa så fick den ena sillen i persilja istället för dill men men.. säkert jättegod ändå. Om inte alla ligger magsjuka imorgon då för då va de nog nåt fel på den. Sorterna jag har försökt mig på är Solskenssill, Vacker löksill och grön vitlökssill..

Blåst blåst och åter blåst... Min fina lykta som jag köpt och ställt på trappen fick inte längre stå kvar för herr vind..  Pang sa de så låg den på marken med krossat glas. Dock inte första lyktan som far i backen så man kan ju undra varför ja aldrig lär mig... Men mams och jag ska till Ullared på torsdag så då kan ja kanske köpa en ny snygg som ja kan komma ihåg och ta in när det blåser.. Ska bli så kul!! Älskar Gekås!! Och denna gången har ja skrivit en liten shoppinglista för att ja ska komma ihåg och handla lite småsaker till bebis som vi "glömde" sist. Ojoj va ja längtar. Egentligen helt sjukt att man kan njuta av att stå i kö och att trängas med en massa människor, men när man väl kommer innanför dörrarna så försvinner all vett man har i kroppen...

Hyrde film för första gången på jättelänge i torsdags. Click med Adam Sandler.. Va rolig men ändå väldigt seriös för att va han.. Satt och böla ett tag och det va inte det man räknat med när man hyr en film med honom i... Men den e klart sevärd!! Sen har vi lånat morden i midsommer av R&Å.. Sett 2 avsnitt och den serien e faktiskt inte så dum den heller... Håller på med sista avsnittet nu på denna dvdn.. men ja lyckas hela tiden somna.. Men den rekommenderas oxå..

Jonas är nu nere i källaren och har börjat lägga klinker nedanför trappen. Kommer bli sååå snyggt! Testade och bara lägga ut plattorna och japp.. snyggt!! Sen håller jag på och tvätta upp bebiskläder. Lika bra så e de gjort. Imorse trodde ja ju att de va på g.. så man vet aldrig..

Ha en skön påsk!!


Alla dessa tankar...

Japp det bara snurrar runt i huvudet på en.. vet att alla människor inte kan va likadant skapta. Va på ultraljud igår och barnmorskan sa att allt såg bra ut. Men bebis ligger i säte, dock har den ju tid på sig att vända sig vilket vi hoppas på!! Annars blir jag skickad till bb där dom ska försöka hjälpa bebis att vända sig. Sen va huvudet 6mm mindre än genomsnittet i vår vecka.. Kommer få en Conehead.. :(( Detta är det som stör mig.. Visst alla mått kan ju inte va lika men tänk om ja sabbat bebis med min migränmedicin.. Därför den inte växt som den ska runt huvudet.. Men barnmorskan sa att det va ingen fara och då får man tro på de, det är ju dom som vet bäst sägs de...
Bebis ville dock inte visa sitt ansikte igår ligger och täcker det med både händer och fötter. Vig liten rackare. Den ligger tydligen som ett v just nu.. rumpan ner och allt annat upp.. Tyckte inte detta Ul va lika roligt som förra för här såg man inte så mycket, tydligen just för att huvudet ligger upp. Är visst svårare och se då.

I måndags va ja på vattengympa och guuuuuud va skönt de va!! Gympa i ca 25 min sen efter det avslappning och andning i ca 30.. Underbart!! Och så lätt man är i vattnet. När man sen går upp för stegen och tillslut landar på marken så blir man den där betongklumpen igen :( .

Har påskpyntat idag. Går ju kanonbra när man har en katt som ska hjälpa till!! Lägger ut fjädrar på bordet som ska upp i riset. Smulan e snabbt där och hugger tag i ALLA fjädrarna och drar ner under bordet. Får tag i dom och sen sitter hon snällt och tittar medans ja sätter i dom i riset. Öppnar sista påsen och eftersom hon varit så duktig så lägger ja dom på bordet dom med. Då blir det rallyfart på katten. Snabbt snor hon åt sig en och springer i rasande fart ner i källaren och gömmer sig... Såg jäkligt kul ut!!! Så av den vita färgen saknas änsålänge 1 fjäder ;-)) Hehe..

Underbara vår!!

Japp så va de måndag igen och Jonas har idag kört iväg till sitt nya jobb i Löberöd. Han verkade inte alls nervös trots allt ja berättat för honom.. hmm.. igår sa han till mig att ja va kräsen när det gäller vänner och så e de nog. Men dom som en gång blivit mina vänner som släpper ja sällan så lätt. Och om man nu ska beskriva typerna som jobbar i Löberöd så är det 4 män/killar som ÄLSKAR att prata om thailänskor och thailänsk massage... Hmm konstigt att ja som tjej inte riktigt diggar de samtalsämnet. Och det pågår dag ut och dag in.. Överddriver inte tyvärr.

Jaja helgen gick snabbt förbi som vanligt. I fredags va Cicci här och underhöll mig med en liten fikastund på dagen. Sen målade ja i källaren, handlade mer färg och allmänt pyssla.. I lördags skulle vi bara köra iväg och köpa ny grill. Blev lite mer... Kom hem med en massa plantor, jord, bark, stenar, grill (tur att vi fick me den iaf), grillkol ja en massa grejor.. Hamnade på skåneplantor och sen efter de hornbach.. Och vi som skulle lägga klinker i källaren denna helgen.. hehe.. I söndags så målade Jonas klart där nere och vi städade lite i trädgården och i garaget.. Trots att ja hade sån rolig huvudvärk som höll i sig hela dagen så fick vi gjort en hel del!! Känns skönt nu när våren äntligen är här!!

Idag ska ja börja på vattengympa för gravida. Ska bli himla kul. Man ska få lära sig avslappning och lite sånt oxå på den kursen så.. ja de ska bli riktigt kul!! Och imorgon är det dax för oss att få se vårt lilla pyre igen.. Ska nämligen på Ultraljud igen. Sååå spännande, hoppas allt e som det ska bara, men de e klart de e...

Smulan är numera en väldigt duktig katt vill jag berätta. Hon är ute utan koppel och går ingenstans!! Hon håller sig på baksidan och skulle Jonas och jag gå fram på framsidan så kanske kanske hon kan följa med men bara ett litet tag tills hon hör ett konstigt ljud eller så då e de full fart in!! Känns så bra att hon kan springa lite lös tror hon trivs kanon med det! Men vi får inte stänga dörren när hon e ute då får hon panik.

TJING!!