Bilder

Här kommer bilderna...

Nedanf?r trappan 2

Nedanför trappan där vi håller på nu... denna färgen blir det. Klinker är inte bestämt än, eventuellt imorgon..

Nedanf?r trappan 1

Nedanför trappan som färgerna va innan och golvet. Kallt betong.. ugha...



Torkrummet som ja kallar det, annars blev det mer ett fint förråd... Innan va väggarna blåa och golvet vanlig betong. Viss skillnad. Och vi e så nöjda :-) Tänk vad lite färg och billig klinker kan göra..



En annan bild på samma rum...

Nya s?ngen

Och nya sängen! Så skön och sova i :-) Lite mörk bild men det är "Hopen" från Ikea om ni undrar.. hehe..

Halsen...

Har under denna lyckliga period då jag varit gravid haft problem med näsan och halsen typ varje dag.. Massa snor på båda ställena och inatt har det nog lagrats en hel del i halsen för jag har fått ont i den vänstra delen av halsen och det hjälper inte och harkla sig som ja brukar.. hmmm.. irriterande men annars mår ja kanon dock börjar de bli lite tungt, men ja klagar inte allt för högt ;-))

Igår va ja riktigt flitig om ja får säga de själv... Handlade, bakade, fikade med mams i trädgården och sen gjorde ja riktig husmanskost... Eller ja... Jag kände mig väldigt huslig när jag stod och tillagade middagen.. Helstekt kyckling i ugn med massa färska kryddor och potatis och hemlagad sås till de!! Kände mig superduktig, men nu för tiden ska det inte så mycket till för att ja ska känna mig duktig. Orken e inte riktigt vad den brukar :-)) Hehe..

Ska lägga upp lite bilder till er så att ni ser hur det blivit i källaren och kanske nåt annat kul ska se vad ja hittar i kameran..

Ugha.. v 33 redan..

Japp satt och räknade lite och kom fram till att vi redan är i graviditetsvecka 33. De e ju snart dax och packa väskan!! Och ja e inte de minsta redo för detta.. Har nog fortfarande inte riktigt fattat att det inte längre bara kommer till att vara Jonas och jag utan vi kommer till att ha en annan liten skit och ta hand om med. Klart man längtar men de känns helt plötsligt som om tiden gärna får stå still en liten stund :)

För er som jag inte redan berättat det för så har jag nu jobbat min sista dag på läääänge!! Blivit sjukskriven igen för huvudet till den 15 april och igår ringde dom från Fk och sa att havandeskapspenningen va beviljad från den 1 april... så den kommer träda ikraft direkt efter sjukskrivningen alltså den 16 april till den 10 maj, sen får man ju allt snällt ta av sina föräldradagar... hmmm...

Jonas jobbar sin näst sista dag i Hässleholm idag. Han ska på kurs ons och tors så på fredag slutar han. Undrar om han ska fira det med att jobba över en timme eller två.. Han e otrolig. Verkar som om han tror att Erik Olsson komer till att tacka honom en dag, men det tror inte ja... Han har jobbat över massa timmar som han inte får nåt för.. Så e han ju så dum att han tycker att 2 dagar ledigt skulle kompensera det hela... Kan det ju knappast göra när man jobbat över närmare 30 timmar...  Och nu har han bara fått en dag dessutom... Jaja de e hans bekymmer men det retar mig ändå lite att man bjuder posten på en massa timmar man får ju knappast nåt tillbaka..

Helgen va lugnt och fridfull. Va hos Johan och Marina i fredags occh åt gott. Första grillat sen vi va hos Richard och Åsa på trettonafton... Himla gott och trevligt! Skönt och komma ut lite bland folk.. Får väl erkänna att det är lätt och stänga in sig när man e stor som ett hus och trött som få... Men snart e de slut på de hoppas ja! Lite tråkigt och bara sitta hemma och glo på tv varje helg.. iaf nu när solen tittar fram igen :) I lördags började vi på nästa rum ikällaren. Sakta Sakta går de framåt!! Och i söndags så bytte Mams och Paps fönster på ovanvåningen och efter det va det grillat där med. MUMS!!

Idag är det tänkt att det ska bli målning av dörrfoder i källaren, handling och bakning.. Och orkar ja med så kanske jag fixar lite i trädgården me.. Vi får se!! Ha de gott!

Baby boomboom...

Japp lyssnade på Magnus Ugglas låt på väg hem från jobbet igår och guuuud va ja skratta. Den e ganska slående, nånstans i början sjunger han nåt om att frugan tror att hon e så unik och att ingen annan har varit med om de hon går igenom.. typ nåt sånt.. Hehe precis så e de ju!! De finns ingen som varit med om det jag går igenom och allt e verkligen jättejobbigt... eller?? De sköna e att Jonas iallafall verkar hålla med 90% av gångerna då ja gnäller!! Och idag är huvudet på återbesök... Jajemen med dunder och brak vaknade jag imorse men grym huvudvärk, dock klarat mig från att spy denna gång ;) Jag måste va underbar och ha som anställd - Sjuk 2 dagar jobbar 2 sen sjuk igen.. japp låter som en drömanställd för mig. Faktum e att de inte e så roligt och ringa och berätta att ja kommer inte idag heller... Men att åka till jobbet med sprängande huvudvärk och inte kunna ta någon tablett är inte särskilt lysande är faktiskt mer rädd om lilla pyret än om mitt jobb.

Jonas ska byta jobb!! Han ska börja jobba lite närmare från och med i april. Han har fått ett lagledarvikariat på närmare håll vilket är jätteskönt för oss båda. För Jonas för att han kanske slipper sitta och somna bakom ratten och jobba 10 timmars dagar (med körning...dom dagar han inte jobbar över vilket typ aldrig händer.. ). Och för mig känns det tryggt att han kan komma hem på 15 - 30 minuter nu när det börjar närma sig.. Och även sen om det skulle va nåt... Tror vikariatet är på ett halvår men sen hoppas han ju på annat jobb här i krokarna!!

Nä nu ska frun ta och vila lite igen, men ta hand om er där ute!! ;-)))))))))

Outbildad läkare!!! Grrrr... :(((((((

Så glad man kan vara över att vara tillbaka på jobbet, men ack den lycka som varar för evigt.. Vaknade kl 5 imorse med grym huvudvärk - tänkte att om ja bara kan kräka så går det över men nope.. gjorde den inte och nu vågar ja inte längre ta min migränmedicin och ingen annan medicin heller så ja har snällt fått härda ut, nu är det bättre iallaall så ja kan va uppe en stund får väl se hur länge det varar. Har även varit hos läkaren idag för att jag skulle ha intyg... Fick inte träffa min ordinarie läkare TYVÄRR... fick en annan som dom antagligen plockat upp på gatan eller nåt. Han börjar med att fråga vad jag gör där - inte så konstigt så ja förklarar och då blir han lite snorkig och säger att jaha så du e bara här för ett sjukintyg. Ja svarar ja lite snällt diagnosen e ju redan klar, jag har migrän... Jaha tar du några mediciner då? Nä inte nu för ja har hört att man inte ska göra det islutet av graviditeten... Men en TREO kan du ju ta!!! Va?? Hur f-n får han lov och säga så?? Treo innehåller den där "alisyran" som man absolut INTE får ta som gravid! Sa detta till honom men det hade han aldrig hört. Då är man nog f-n inte utbildad läkare!! Guuuuuud va arg ja va när ja körde därifrån och även nu när ja skriver om de. Kändes som om han tyckte att ett barn är inte så mycke värt bara man får slippa huvudvärken... Grrrr... Tänk om man som helt oinsatt kommit dit och lyssnat på vad han sagt - fy... Borde anmäla honom han kan ju orsaka missfall och missbildningar på barnet.. Tacka vet ja min ordinarie läkare Björn han e bra. Innan han rekommenderar något så LÄSER han om preparatet även om han egentligen vet men för att vara på säkra sidan!!

Har inte mycket mer och berätta ville bara skriva av mig och varna för en läkare med tyskt efternamn på Sjöbo VC.. Pucko!! Nu ska ja äta lite och sen blir de nog sängen igen! Kram på er ;))


Barnmorskebesök

Jahapp så har äntligen våren kommit på allvar! Underbart. Varit på Bo Ohlsson idag och köpt en dynbox.. börjat planera trädgården lite samtidigt som vi har full kaos här inne.. Jaja de ger sig.. bebis ska ju ändå sova hos oss första tiden och byta blöja kan man göra på en handduk på sängen till en början om det skulle knipa vilket e risken att det gör...

Varit på Bmbesök idag. Min ordinare bm var sjuk hade tydligen krockat och va alldeles blåslagen och hade hemsk huvudvärk.. Usch.. Fick tid hos en annan bm istället - himla trevlig!! Hon va dansk och i danmark mäter man inte magen som mangör i sverige utan man känner och klämmer istället så hon gjorde både och idag... Lilla pyret ligger med huvudet neråt, ryggen åt höger sida och fötterna på vänster.. Hmmm låter rimligt för när de kickar så kickar de på vänster sida eller precis under magen.. Och kicka det är h*n bra på. Blir nog en fotbollsspelare... ;)) Allt va iallafall bra. Mitt blodtryck va bra låg på 131/80 tror ja de va och bebis hjärtslag på 137, vilket också va bra. Sen sf måttet (hur stor magen eller livmodern är) var 29 precis exakt vad som är genomsnittet.. Så ja har inget och ora mig för vilket är skönt! Man ska känna bebis varje dag - det gör jag och att man har ont mellan benen va normalt... ska sova med kudde mellan knäna så kanske de blir bättre... Magont kan man få utan att de e nån fara och att man får fettofötter är också helt normalt... 

Jaha så måste ja ju bara kommentera  melodifestivalen.. The Ark visst e dom bra men inte lika bra som Andreas... röstade förjäves... så att vår telefonräkning blir hög är det ingen som blir gladare av.. Och sen tycker ja det är riktigt kul att "skolfröken" fick poäng!! Tänk och komma från ingenstans och sen bli 5:a i finalen, helt otroligt!! Ska själv ta och skicka in mig ett bidrag till nästa år tror det hade gjort succé.. kolla bara på Lasse i let´s dance, han behöver inte kunna dansa han får poäng ändå så att ja inte kan sjunga spelar sääääkert ingen roll. Ska genast gå och knåpa på en låt så mer blir det inte skrivit här just nu... Tjing!!

Gravid....

Äntligen mår ja bättre.. halsen har gett med sig och likaså febern, men snuvan sitter i fast det har den gjort hela graviditeten så ja börjar vänja mig. Däremot har jag idag upptäckt en massa nackdelar med att vara gravid.. Och alla som säger att de ska va så mysigt och vara gravid - visst e de mysigt när det sparkar till där inne och Jonas ibland får sig en kick på örat när han ska lyssna på hjärtat, men frågan är om det verkligen väger upp att man e stor som ett hus, inga kläder sitter bra, bara att gå ner i källaren känns som att springa en mil, bauta fötter (jepp dom e svullna som attans vilket innebär att ja snart får gå utan skor...), finnar, flottigt hår, halsbränna, ont mellan benen när man går för fort eller ska vrida på sig när man sover (tror de e lätt foglossning)... Ja ja kan fortsätta i en hel evighet känns det som... Kan säga att vara gravid e nog inte min grej men vill man ha underverket som kommer ut efter 9 månader så har man väl inte mycket och välja på... Och bara 9 veckor kvar nu!!! Har skickat in ansökan om havandeskapspennig så från och med den 1 april hoppas jag att jag får vara hemma och greja innan pyret kommer.

Jonas jobbar som ett svin. Han börjar tidigt och kommer hem sent. Tror han snart springer på en vägg eller nåt. Fattar inte att han orkar. Men det gör han inte heller.. ni som känner Jonas vet att han går inte och lägger sig kl 9utan sitter gärna till kl 12, 1 på natten.. men vissa dagar har han somnat innan 9... Då e man slutkörd om man heter Jonas.. Jaja har lovat honom datorn hela kvällen idag så han kan slappna av.. Sen e de dax och greja i källaren imorgon igen, går framåt.. ska flytta  in gardroberna och fixa till imorgon!! Ska bli så skönt och få nån rätsida på det där nere...

Nä får väl gå och laga mat har ju lovat att den skulle va klar när Jonas kom hem.. Idag blir det Hawaiipastasås med bandspaghetti.... Mums!!! Saknar bara vitt vin till.. och alkoholfritt är INTE gott!! Ha de gott!!

Sjuk :((

Jaha.. så ligger man nerbäddad i sängen igen, fast denna gången pga förkyldning och feber så migränen håller sig iallafall på avstånd vilket är skönt! Va så glad i måndags att ja lyckats jobba en hel vecka, men som alltid ska man inte ta ut nån seger i förtid. Igår konstaterade jag att de nog inte va någon vidare bra idé och åka till jobbet. Men Smulan tycker iallafall att de e skönt att jag är hemma igen.. Vi myser här hemma. Hon värmer mina fötter i sängen ;)

Annars.. nja har nog inte hänt så jättemycket.. Richard med familj va hemma i fredags och firade Tobbe. Mycket trevligt!! Sen hade vi fullt upp i källaren hela helgen. Fick ordning på våra flyttlådor så sen kallade vi ner mams & paps för att dom skulle ta tag och kolla på "sina" grejor, så nu ser det likadant ut igen där nere, men  nångång ska vi väl få rätsida på det hoppas jag.

Mlodifestivalen.. ja i lördags gick det inte så bra för oss här hemma.. röstade 4 gånger och hade rätt 1 gång av dessa.. Men startfältet i Globen är faktiskt riktigt bra!! Bara synd att Jimmy inte kom med dit. Man blir så glad av hans låt, känner sig som en fjortis på nytt och bara vill upp och hoppa. Men om vi ska se på startfältet som är så tror ja de e som tidningarna skriver.. Andreas eller The Ark... Skulle det komma en "överraskning" så e det väl Sebastian.. Ja jag har ingen klar favorit riktigt än.. lutar åt Andreas.. Mysig låt med en artist som inte ser helt fel ut... Jag hoppas ju på att Ola Salo kan behålla tröjan på sig denna gången.. har man inget och visa upp så ska man behålla den på!!

Nä nu ska jag ta och krypa ner i den varma goa sängen ett tag till... Och sen hoppas jag att min älskade make kommer hem med melodifestivalskivan idag.. Bebis måste ju lära sig och lyssna på riktig musik :))