Tisdag 27/2

Japp så springer tiden iväg. Såg att de va längesen ja bloggade... Jonas sa att han skulle göra det i helgen, men det har tydligen inte gått så bra ;)
Snön ställde ju till med en hel del förra veckan. Jonas & jag stannade hemma från jobb både torsdag och fredag. Och de va skönt de för dom hade ändå inte lyckats dela ut någon post så det spela ju ingen roll!! Fick gjort en hel del i källaren.. Klara med "torkrummet" bara gardroberna som ska målas och sättas på plats sen e de klart!! Vi tog även tag i våra flyttlådor och började kolla vad vi hade i dom och guuuud med skit vi släpat med oss ner... men nu åkte det till tippen. Skönt och bli av med en massa!

I lördags va jag och mams och kolla på Grease. Jag tyckte den va bra men mamsen satt bara och reta sig på "Rizzo" ni som sett filmen vet att det är hon som är ledare för tuffa tjejgänget och ni andra vet de nu ;)))
Tror bebis också tyckte om den eller så va det de den inte gjorde.. När dom sjöng så sparkade de rejällt i magen iallafall...
Melodifestival och pizza på kvällen! Mums!! Och jag fick en klar favorit i Andreas låt tror ja... glömt bort dom andra som gått vidare men den va riktigt bra!!! Får väl se vilka som går vidare från 2:a chansen... hoppas på Uno & Irma + Jimmy...

Har jobbat nu mån och tis. Kört min lilla runda på dryga 11 mil och jag har inte haft ont i huvudet alls!!! Sååå skönt!! Och då va det ändå en djävulsk dag igår.. All post kvar sen tors och fre plus gårdagens post plus reklam och skitvägar och köra på... bara brevbärarturen tog nära 7 timmar... Då va ja inte glad! Men ja fick go övertid :)) Nåt positivt! Idag har det gått desstu bättre. Fast de e jobbigt när folk inte skottar så man kan dela ut post så tänk på de... skottar ni inte så blir det ingen post!! Så hårda e vi på det statliga postväsendet!!

Hoppas ni har det bra nu ska jag spela lite Wow... Jonas har lurat in mig i cybervärlden och det är jäkligt kul!! Tjing på er!!

Så kom snön

Japp de gjorde den och rejällt dessutom!! Gick upp när klockan ringde, gjorde mina mackor till jobbet och satte på radion... "Stanna hemma, ge er inte ut, va rädda om livet och jobbet är inte så viktigt en sån här dag. Det viktiga är att överleva" Lät väldigt dramatiskt, mne så lät iallafall uppmaningen från radion... Jonas vaknade och vi konstaterade att vi skulle stanna hemma. Ringde till våra jobb. Jonas kollega lite mer förstående än min chef men så e de väl.. Han lät inte så glad han kör själv från kävlinge och tyckte tydligen att de va en jättebra idé och köra till jobbet i kaos... Undrar om han kom fram eller han fick vända - lika gott om han fastna i en driva nånstans :-))) Tror ju inte dom kunnat köra ut med nån post ändå idag alla småvägar e ju igenblåsta. Vi fick ingen post idag, men så e ju inte vår postis på jobbet heller hon sitter hemma i värmen och myser.

Jonas lägger klart klinkern idag så de blev klart! Skönt sen e de bara och foga imorgon eller på lördag. Sen kan vi kanske äntligen börja få lite rätsida på våra flyttkartonger... Mycket av det som finns i dom är sånt som ska in i skåpen där nere...
Och på lördag ska Jonas även lägga klinkern i hallen har han sagt så de hoppas vi på!!
Tänkte på en sak härom dagen.. Johan och Cicci bygger ett hus på ett år och det är vad det tog för oss (Jonas) och bli klar med tvättstugan... Lite lustig tanke.. :-))

Mys rejällt i snökaoset för de ska vi!!
Ett tips e varmchoklad med grädde och kanelbullar... (Har vi redan hunnit med idag... GOTT!!)

Glukosbelastning!!

Gud va ja har oroat mig för denna glukosbelastning! Ja inte den i sig kanske utan mer att man inte ska äta eller dricka något från kl 24 kvällen innan och sen ska man åka ner till MVC få dricka ett stort glas med sockerlösning och sen sitta och vänta i 2 timmar på att dom ska sticka en i fingeret och se om sockeret e ok... (jag måste äta något när ja vaknar eftersom ja jämt vaknar med huvudvärk...)
Förberede mig storartat. Åt äggmacka och drack mjölk 23:30 igår och hade gjort macka och ha med mig som ja kunde äta direkt ja va klar.. Ställde klockan på en halvtimme innan ja skulle va på MVC. Och vaknade idag UTAN huvudvärk och va inte speciellt hungrig utan mest törstig. Och dricka fick ja ju på MVC... mmm va god frukost - vatten med socker!!! Ärligt talat va de inte så farligt bara jäkligt sött!! Resultatet blev iaf att ja inte lider av graviditetsdiabetes ligger på 6,2 och gränsen går vid 11 tror ja så ja ligger en bit ifrån :-) Ska strax fira med en semla.. hehe..
Järnvärdet va däremot mer tveksamt så ja måste sköta mina järntabletter nu.. Värdet låg på 119 och där e gränsen neråt (tror ja) 115 så.. inte mycke att ta av där...
Hjärtslagen låg idag på 137.. Och magen växte som den skulle!! Just nu så känns allt bara så rätt! E riktigt lycklig!! Svårt och vara de innan när man hade migrän var tredje dag...
Går bra och jobba. Tror ja ska bli utskickad i postbilen imorgon och testa på om ja klarar av att köra eller det ska bli innearbete så länge dom har det till mig.. Lite orolig för lyften, men de löser sig... Kunderna får bära sina egna paket ;-) Skulle ja inte klara det så får ja väl ansöka om havandeskapspening.. Känns inte så kul bara när ja varit sjukskriven så länge, men klarar ja inte av mitt jobb så...

Snö ha vi just nu väldigt gott om här utanför fönsteret. Oj va de snöar och blåser... Jonas ska försöka sluta lite tidigare idag så han kan köra hem när de e ljust! Inte en helt fel tanke... Men ja tror inte de blir så för han fastnar jämt på jobbet.... E dock rena isgatan utanför så ja hoppas han kör försiktigt!!

Bengan är borta!!

Jepp nu e "Bengan" hämtad till sitt nya hem i blekinge.. Sorgligt.. Kom faktiskt en liten tår när han försvann!! För er som inte vet vem Bengan e så e de gamla volvon...

Har haft riktiga vårkänslor igår och idag.. Längesen ja kände så... men ja bara lääängtar efter att få pilla i trädgården och sätta fram trädgårdsmöblerna!! Underbart, men tyvärr så kommer det väl snart ett snöoväder som ställer till de... Städat Fiestan idag och gissa vad ja hitta mellan sätena på bilen... Jo bilden från ultraljudet!!! Trodde att de va borta för evigt så gissa om ja blev glad!! Nu ska bilden in i ett album så ja vet var den e.. Och jepp papsen har rätt, ser ut som två ryggrader på bilden... Men barnmorskan sa ju att det bara va en där inne och säger hon de så e det så... Vi har bara beställt en!!!

Melodifestivalen.... Ja de va en bra omgång igår får ja säga... enda besvikelsen va att Magnus inte gick vidare... Gilla den låten. Men Måns ojojoj vilken kille!!! Vilken utstrålning grabben har!! Man kan inte annat än att gilla honom, och på lördag ska mamsen och ja titta på honom i Grease!! Ska bli skoj!

Blev väckt imorse av mamsen som ringde och berätta att en gammal klasskamrat till mig (från 6:års till 6:an) hade gått bort. Ofattbart!! Man blir lika paff varje gång någon i ens egen ålder dör, tyvärr finns det en del som jag känner/känt som dött för tidigt. Man tror att man i denna åldern borde vara odödlig, men så e ju inte fallet och när man får såna här besked så inser man hur skört livet är... Usch!!! Läskig tanke att man kan trilla av pinn när som helst om man inte passar sig....

Klimkern i källaren är inte klar idag som vi hade satt som mål (skyller på bilen...), men snart... Hoppas på att Jonas gör färdigt de i veckan plus och lägger klinkern som vi ska ha i hallen så den också kan bli helt klar!!!

Lördag morgon...

Sen kväll/natt igår vilket märks på vissa här hemma... Hehe ibland e man skadeglad när man själv bara druckit vatten :-) Nackdelen är ju att vi skulle hinna med en del här hemma idag, typ köra till tippen och klinkra klart!! Men tror inte att de blir så mycke med de...

Idag kommer store storebror med familj hem och ska fira Tobbe, hoppas ja... Va visst lite krasliga igår så vi får se. E iaf alltid kul när dom kommer hem för man träffar ju inte dom så ofta!!

Sen har vi ju melodifestivalen ikväll... har stora förhoppningar på denna omgången, för de andra två har väl inte varit någon höjdare... Fast ja kan erkänna att när "skolfröken" gick vidare förra helgen så grät ja!! Blev så glad för hennes skull, sen va de ingen dålig låt bara fel forum för den! Schlager ska de va fart i!!
Idag har vi vad ja tror 4 heta namn... Nanne (givetvis hon e grym), Magnus (schlager_ _ _ ni vet va ja skulle skriva men e rädd för att de e kränkande...), Måns (ja han e nog inte helt fel...) och sen Sebastian (skön kille med bra röst)... Ska ja sen slänga in en till så Sonja... Men de e dom andra 4 som tävlar om globenplatserna och 2:chansen... :-) Gick ju bra med min chansning på Tommy Nilsson så vem vet ja har kanske rätt nu med. 
 
Hoppas ni har en skön lördag framför er!! Massa kramar från oss :-)

Tillbaka på jobbet!!

Jepp idag va första dagen på jobbet igen efter sjukskrivningen. Trodde de skulle börja med att ja skulle ringa och sjuka mig... hade gym huvudvärk imorse, men som tur va släppte den och nu ligger den bara lite och gror så de va nog en hyfsad första dag på jobbet! Får inte köra bil för min chef så jag är satt på innetjänst med massa datagöra och röja upp... Skönt och ha toan nära och kunna äta när man vill :-)

Har börjat på och renovera "torkrummet" (rummet innanför tvättrummet). Det blir knallröda väggar och ett cremefärgat golv. Va på Hornbach igår och köpte klinker. Och på alla plattor står att man ska kolla så att det är samma bränning.. Detta påpekade ja för min älskade make, men det stod ju inte på DENNA plattan... Så då behövde vi ju inte titta... Hehe idag när klinkern skulle på plats så visade det sig att det va olika bränning på dom!! Haha va ja va skadeglad!!! Så nästa gång kanske han lyssnar ;-)

Ska lägga upp bild på "torkrummet" men det blir inte idag för nu ska vi på kalas hos Tobbe. Han blir gamla gubben idag :-) Skönt och kunna säga så för oavsett kommer ja alltid va yngst...

Ha en skön fredag kväll!! Och heja Anja (missar ju 2:a åket för dom har ju ingen tv på torpet...)!!

Lördag....

Hej hopp så va de redan lördagkväll... Har målat klart väggarna i hallen idag!!! Nu är det klinker kvar sen ska vi måla trappan vit oxå och lägga nån typ av matta.... Har en bild i huvudet av hur de ska se ut men kan inte beskriva. Jonas har haft en tuff dag med lister... Han lyckas alltid bli ovän med dom från första början och idag blev de inte mycket bättre än så... han lyckades såga fel ett antal gånger och tillslut va de husets fel.. Det är aldrig hans fel!!!

Jag har hunnit med och baka semlor oxå så det blir det till melodifestivalen. Just nu lagar Jonas maten för en gångs skull :-) Men det går väl sådär tror ja... men ja låter han hålla på, han e ju så osäker... Har satt honom till att göra räkpaj, men i värsta fall får de väl bli pizza.... ;-) Receptet e inte så svårt  så han borde lyckas...

Vi har fått sålt den gamla skorven... Kommer en snubbe i veckan och hämtar den!! Och det va en hel del som ringde på den. Kul!!

Imorgon ska vi till IKEA och shoppa säng tror ja... Skulle gjort de idag, men det fick vi inte för mamsen för ja får faktiskt inte lyfta något!! Så hon ska följa med imorgon och hjälpa till och bära... Ibland e de rätt skönt och va gravid trots allt!! Samma när vi går med Laban så får inte ja springa för då hoppar bebis så hon springer efter honom istället :-) Rätt kul syn faktiskt!!

Nä nu ska ja nog ta en titt i köket och kolla hur de går!! Ha en trevlig lördagkväll!!

Kanelbullar..

Ja visst e man konstig, men igår kväll så blev ja sååå sugen på kanelbullar och har legat hela natten och drömt om mina bullar så det första jag fick göra imorse va och sätta deg till kanelbullar. Såååå gott!! Så nu ligger det ett reservlager i frysen om ja skulle bli sugen igen... Kan ju hända..

"Bengan" (gamla Volvon) har kommit in på blocket idag för försäljning. Får väl se om det finns någon som har en önskan om att få äga denna pärla. Har bestämt mig för att ja ska sälja bröllopsklänningen oxå nu.. finns ju ingen anledning till att den ska hänga i gardroben och "mögla"... Aldrig testat detta med att sälja saker på nätet så det är en helt ny (och fantastisk) värld som har öppnat sig... Har tex hittat spjälsängen, skötbordet och gardroben som jag vill ha i barnrummet för halva priset!! Helt sjukt men kul att de finns.. väntar dock lite med att köpa de...

Oj nu ska vi gå med Laban, men skriver mer en annan dag :-) Ha de gott!!


Helgen

Gokväll på er alla. Måste ju börja med att kommentera melodifestivalen - vilket fiasko! Deltävlingen igår va ju inget och hänga i granen. Dom enda som ja tyckte va något och ha va Anna Book och Uno & Irma... Sen va ju inte Tommys låt dålig, men lite för lite klös i den.
Inte helt nöjd med Luuk men å andra sidan har jag ju aldrig gillat honom så det vore ju konstigt om ja skulle börja göra de nu... Nä hoppas att de blir bättre för mycke sämre kan de iallafall inte bli enligt mig.

Barnvakteriet gick bra i fredags. Inga problem med så snälla barn. Johanna är verkligen den som har koll...och hon är duktig på att skvallra om sina syskon, inte elakt utan bara roligt. Jacob är den lugna sorten som gillar tvspel och att mysa framför tvn. Och Josse hon har blivit så stor. Fattar inte var åren tagit vägen, hon är ju lika gammal som ja va när hon föddes, men hon är nog tusan mer mogen än va ja var...

Idag har vi fått upp ställningen i trappan så att vi kan måla klart hallen. Jonas har målat allt en gång idag och imorgon blir de listerna en gång till och sen på tisdag ska det gråa va klart sen kan ja måla igen :-) Ska bli skönt när de e klart! Då e de dax för rummet innanför tvättstugan och piffas till...

Fredag!!

Ja inte för att ja märker någon större skillnad på dagarna längre. Bara att Jonas är på lite bättre humör på fredagarna när han kommer hem...
Idag är de lite taskigt väder men ändå skönt de lilla jag varit ute. Haft problem med huvudet idag igen, men nu är de bättre igen efter att jag och Smulan legat och myst i sängen lite....

Ska va barnvakter till Josefin, Jacob och Johanna idag! Ja Josse kanske inte behöver barnvakt men dom andra 2 vildingarna behöver de ;-) Ska bli skoj. Jonas ska spela Playstation med Jacob och ja vet inte vad vi tjejer ska hitta på... Kolla killar på nätet och dricka vin kanske...hehe... Nä just de ja får ju inte dricka vin :-D
Richard och Åsa ni behöver inte va oroliga vi ska ta hand om dom väl! Vi lovar!

Sen hoppas vi väl på att få klart hallen i helgen. Kan kännas lite tajt men kanske kanske... Sen e de ju "årets höjdpunkt" - MELODIFESTIVALEN imorgon!!! Lööööv it!! Har dock ingen favorit än.. men ja återkommer.. Tror dock att Magnus Ugglas och Nannes låtar kan va nåt... Brukar va fart i dom.. men oj va ja kan ha fel!!! Imorgon utan att ha hört bidragen då så tror ja på... oj svårt ingen klockren... Oki ja säger Tommy Nilsson...

Nä ska packa min övernattningsväska nu och sen ta en sväng i friska luften innan Jonas kommer hem. Ha en lung och skön helg alla och glöm inte kolla på melodifestivalen!!! ;-)